SPECIAL OFFER

Saturday, April 2, 2011

Elle and Make Up





Semua perempuan ingin kelihatan cantik, menarik, kau memang the bomb. Bukan sahaja perempuan ni suka cantik sebab nak pikat hati lelaki yang sudah dimiliki atau yang bakal dimiliki, juga untuk menaikkan confident dalam diri. Kepentingan untuk kelihatan cantik semakin diambil berat oleh perempuan zaman sekarang. Dan kita boleh lihat ramai hot mom di luar sana. Bertudung atau tidak, masing-masing boleh berfesyen terutama sekali yang dah berkahwin. Lepas kahwin pun kena jaga penampilan. Tak perlu mekap tebal-tebal atau pakai baju fancy-fancy. Cukuplah kemas dan menarik.

As for me, Elle memang suka mekap. Takdelah pro sangat kan tapi Elle suka bereksperimen dengan mekap terutaman sekali kalau ada kenduri dan kuar jalan-jalan tak kiralah dengan family atau Mr Hall. Tapi bila Elle ke ofis memang simple sangat. Setakat pakai Silky Girl BB cream (nak lindungi dark circle), compact powder dan lipstick. Elle sukap buat eksperimen dan tengok cara mekap atau mekap yang mana sesuai dengan Elle.


And oh ya I have my make up guru. Virtually okay di youtube. Tutorial mekap yang senang diikut plus banyak tips dan DIY by my make up guru Michelle Phan ('Phan' pronounce as 'Fhon') Sangat suka okay dengan Michelle ni. Dah nak masuk 2 tahun rasanya Elle follow setiap make up tutorial by her. Siapa dia? Mula-mula masa Elle tengok video tutorial ni, Elle pun confuse, "Is she Asian?". So as usual google baby, Elle jumpa cerita tentang Michelle di Wikipedia. Rupanya Michelle ni Vietnamese-American. In 2010, Lancome menjadikan Michelle spokeperson diorang. Still ingat lagi video yang dia post di you tube informing everyone that Lancome hire her.  Selain daripada Channel You Tube Michelle tu, Michelle buka satu lagi channel which is more personal to her and it's for charity di Channel Rice Bunny.



Selain daripada you tube, korang boleh melawat Michelle through other medium.
Michelle Phan's Blog.
Michelle Phan's Facebook.

Dear Michelle Phan,
You inspired me a lot with your make up tutorial. These pictures are taken from your Facebook Fan Page. Let me know if you don't want it to be here. Keep post the make up tutorial, DIY and other tips that can guide me and other girls or woman around the world. Love you!


Oh ya korang boleh melawat kawan Elle, Puteri. Blog Puteri banyak review tentang barangan mekap dan juga tutorial mekap.

3 comments:

puteri87 said...

hehe..i love michelle phan too!! :)

dhiera said...

Kita sama...saya pun sukakan michelle phan!!

Elle Elyssa said...

kan. salah satu dari favourite Elle ialah make up inspired by autumn. make up tutorial yang terbaru, romantic blush pun best jugak

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...