SPECIAL OFFER

Wednesday, October 12, 2011

Don't Change to Impress Someone Else

Kalau kita sukakan seseorang tu, seboleh-bolehnya kita nak impress orang yang kita suka. Sampai ada yang satu tahap sanggup berpura-pura atau kita selalu panggil fake. Tak kiralah dalam usaha nak memikat orang atau nak impress boss korang, tapi sedar tak kita bila dah jadi fake tu, orang bukan suka sebab diri kita, personaliti kita. Orang sukakan personaliti yang kita cipta untuk impress orang tu. Kalau betul kau sukakan orang tu dan kau cakap kau sayangkan dia, kenapa mesti jadi fake? Lebih baik jadi cornflakes. (Memang takde kena mengena.)




Macam cerita The Ugly Truth, Abby yang memang dikenali sebagai control freak ni sanggup jadi orang lain semata-mata nak menangi hati orang yang disukai tapi akhirnya, dia pilih orang yang menerima dirinya seadanya. Kalau kita sendiri tak terima diri seadanya, macam mana kita nak harapkan orang lain terima kita seadanya.


Jangan malu dengan diri sendiri. Terima diri seadanya. Kekurangan kita di mata orang lain, mungkin adalah satu kelebihan pada diri kita.

Contohnya, "Tangan kau ni kecik lah. Boleh dukung anak ke nanti?" (Ayat menghina yang menyakitkan hati aku. ) Tapi bila barang sendiri jatuh kat tempat yang tak boleh capai, pandai pula panggil aku minta tolong sebab tangan aku muat nak ambil. Jadi korang nampak tak kekurangan aku (di mata orang lain) adalah satu kelebihan pada aku? Additional of this situation, dah banyak baby cousins aku yang aku dukung dan tangan aku tak pernah patah. Owh please! (roll eyes)

Setiap orang ada kecantikan tersendiri. Jadi jangan sesekali rasa rendah diri. Nak cantik kena usaha sendiri. Kau mungkin tak cantik pada orang yang kau suka bukan sebab kau buruk, tapi you're just not his taste. Sila sayangi diri sendiri ye.

The reason of this entry? Sebab aku suka quote yang aku tempek di entry ni. And it's so true. Lagi satu, walaupun korang kipas-susah-mati Bieber, korang patut dengar lagu Selena Gomez yang boleh beri motivasi pada korang, Who Says. Layan lirik dia.

I wouldn't wanna be anybody else
hey

[Verse 1]
You made me insecure,
Told me I wasn’t good enough.
But who are you to judge
When you’re a diamond in the rough?
I’m sure you got some things
You’d like to change about yourself.
But when it comes to me
I wouldn’t want to be anybody else.

Na na na na na na na na na na na na na
Na na na na na na na na na na na na na

I’m no beauty queen
I’m just beautiful me

Na na na na na na na na na na na na na
Na na na na na na na na na na na na na

You’ve got every right
To a beautiful life
C'mon

[Chorus:]
Who says, who says you're not perfect?
Who says you're not worth it?
Who says you're the only one that's hurtin'?
Trust me, that's the price of beauty
Who says you're not pretty?
Who says you're not beautiful?
Who says?

[Verse 2:]
It’s such a funny thing
How nothing’s funny when it’s you
You tell ‘em what you mean
But they keep whiting out the truth
It’s like a work of art
That never gets to see the light
Keep you beneath the stars
Won’t let you touch the sky

Na na na na na na na na na na na na na
Na na na na na na na na na na na na na

I’m no beauty queen
I’m just beautiful me

Na na na na na na na na na na na na na
Na na na na na na na na na na na na na

You’ve got every right
To a beautiful life
C'mon

[Chorus:]
Who says, who says you're not perfect?
Who says you're not worth it?
Who says you're the only one that's hurtin'?
Trust me, that's the price of beauty
Who says you're not pretty?
Who says you're not beautiful?
Who says?

[Bridge:]
Who says you’re not star potential?
Who says you’re not presidential?
Who says you can’t be in movies?
Listen to me, listen to me
Who says you don’t pass the test?
Who says you can’t be the best?
Who said, who said?
Won’t you tell me who said that?
Yeah, who said?

[Chorus:]
Who says, who says you're not perfect? (Yeah)
Who says you're not worth it? (Yeah yeah)
Who says you're the only one that's hurtin'? (Ooooh)
Trust me, that's the price of beauty (Hey yeah, beauty)
Who says you're not pretty? (Who said?)
Who says you're not beautiful? (I'm just beautiful me)
Who says?

Who says, Who says, you're not perfect?
Who says you're not worth it?
Who says you're the only one that's hurtin'?

[Chorus:]
Who says, who says you're not perfect?
Who says you're not worth it?
Who says you're the only one that's hurtin'?
Trust me, that's the price of beauty
Who says you're not pretty?
Who says you're not beautiful?
Who says?

Who says you're not perfect?
Who says you're not worth it?
Who says you're the only one that's hurtin'?
Trust me, (yeah) that's the price of beauty
Who says you're not pretty? (Who says you're not beautiful?)
Who says? 

3 comments:

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

juz be ur self...:)

Me Elyssa said...

itulah selalu cakap kat diri sendiri dan member2 lain

Zayani said...

lebih baik jd diri sendiri drp nk berpura2. nanti lepas kawen tak kan nk cover2 lg jugak kan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...