SPECIAL OFFER

Monday, April 25, 2011

You're So One In A Million





Muzik. Muzik ada pelbagai genre dan salah satu daripada hiburan dan minat selain dari blogging. Muzik genre apa yang korang minat? Elle layan semua jenis genre. Tapi yang paling Elle minat Hip Hop dan R&B. Sesetengah orang minat muzik ni, genrenya sering bertukar ikut musim. Tapi lain pulak dengan Elle. Elle minat sesuatu genre tu bukan sebab trend tapi dah memang minat pada genre tu. Ingat lagi masa zaman Hip Hop popular. Zaman Too Phat, Poetic Ammo dan lain lagi. Ada yang pernah gak kutuk Elle cakap "Muzik cam gini yang ko minat? Orang lain minat ko pun nak minat jugak ke?" Bagi Elle apa yang orang lain minat dan kita minat itu hak masing-masing. Tak perlunya lawan "budak-budak hip hop lagi bagus dari budak Indie" atau sebaliknya. Itu minat masing-masing tak payah gaduh.


Sepanjang hidup Elle ni genre muzik tak bermusim tapi lagu bermusim. Sometimes ada lagu yang Elle suka dan akan dengar berkali-kali sampai nak muntah. Tapi after few months or weeks Elle minat dengar lagu lain dah. Sebut pasal dengar lagu berkali-kali ni Elle teringat roomate Elle dulu, Hana. Ada satu lagu Yusry tu Elle tak ingat tajuk apa. Ana download lagu tu then dengar sampai 3 hari 3 malam sampai Elle usik dia,

"Udahlah tu Hana. Penat dah Yusry menyanyi."

Hana gelak jer. Ana ngan Elle memang suka dengar muzik lepas tu menyanyi sepenuh hati. Kononnya tension study kan. Nak karaoke kat Redbox takde duit. Maklumlah student. Kadang-kadang berduet, kadang-kadang solo. Ikut mood ler masa tu. Tapi kebelakangan ni Elle asyik nak dengar lagu One In A Million by Neyo. Elle bukan peminat setia Neyo yang ambil tau semua hal Neyo tapi Elle suka lagu-lagu Neyo. Dengan muzik, suara Neyo memang best. Since lagu So Sick of Love Song, Elle suka dengar lagu-lagu Neyo. Rasanya takde lagi lagu Neyo yang Elle dengar dan tak suka. Sekarang ni asyik layan lagu One In A Million tu ler. Kalau Hana baca ni mesti dia cakap,

"Udahlah tu Elle. Penat dah Neyo menyanyi."

Rasa macam nak menari pun ada gak bila dengar lagu ni dan lagu Beautiful Monster. Ntahlah bila dengar lagu yang masuk jer ngan soul Elle ni rasa nak menari jer. Banyak lagi lagu yang Elle minat tapi hari ni terasa nak share pulak dengan korang pasal lagu Neyo ni.

Layan ler lirik dan video clip lagu ni yer.


"One In A Million"

Jet setter
Go getter
Nothing better
Call me Mr. been there done that
Top model chick to your every day hood rat
Less than all but more than a few
But I've never met one like you

Been all over the world
Done a little bit of everything
Little bit of everywhere
With a little bit of everyone
All the girls I've been with
Things I've seen it takes much to impress
But sure enough you go it makes your soul stand up from all the rest

I can be in love
But I just don't know
Baby one thing is for certain
Whatever you do it's working
All the girls don't matter
In your presence can't do what you do
There's a million girls around but I don't see no one but you

Girl you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

You're not a regular girl
You don't give a damn about your look
Talking about I can't do it for you
But you can do it for yourself
Even though that ain't so
Baby cause my dough don't know how to end
But that independent thing I'm with it
All we do is win baby

I could be in love
But I just don't know
Baby one thing is for certain
Whatever you do it's working
All the girls don't matter
In your presence can't do what you do
There's a million girls around but I don't see no one but you

Baby you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this
Girl you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

Timing girl
Only one in the world
Just one of a kind
She mine

Ooh all that I can think about is what this thing could be
A future baby
Baby you're one of a kind
That means that you're the only one for me
Only one for me
Baby (girl) you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this
Girl you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And I'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

2 comments:

intan Norafzan said...

aku pun suka lagu ni...walaupun dh lama tp stil fresh utk didengaq..mcm sedih ja lagu ni kan..
heheh

Elle Elyssa said...

kan. lagu ni mendayu-dayu. so kalau dgr tu rasa mendayu-dayu sambil menari

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...