SPECIAL OFFER

Monday, May 9, 2011

Cara Untuk Tidak Kehilangan Bakal Follower





Elle perasan ada blogger yang mungkin tidak tahu tentang setting yang penting ini. Kalau tak configure dengan betul, korang akan kehilangan bakal follower. Kalau orang datang ke blog korang dan follow, korang mesti nak follow blog dia balik kan? Tapi kalau tak dapat cari link macam mana? Tak ke kehilangan bakal follower tu dah. Jadi elle buat tutorial ni untuk korang yang tak perasan satu settings yang penting dalam Blogger ni. Perkara ni dah banyak kali jadi bila Elle nak follow balik tapi tak jumpa link ke blog diorang. Nasib baik ada antaranya tinggal link di shout box.


1. Login ke Blogger.
2. By default akan terus ke Dashboard tapi kalau korang memang dah login, klik 'Dashboard'.
3. Di sebelah gambar korang yang comel itu, klik 'Edit Profile'.

 
4. Klik pada link 'Select blogs to display'.


 5. Tick blog yang korang nak orang lain nampak bila buka Blogger profile korang dan klik 'Save Settings'. Tick banyak mana pun takpe asalkan korang bahagia.



Dah siap pun. Senang kan kan kan? Cepat buat sebelum terlambat. Bila orang buka profile korang, akan jadi macam gambar di bawah ini. Kalau korang set 10 blog, Semua 10 tu dia akan tunjuk.

7 comments:

Nurul Afifah said...

dulu aku xbuat jenuh org tegur... :)

menusuk hati said...

hehe...timakasih sebab bg tips ye...jmput datang SINI

zakuanhasan said...

thanks info...

cik sakura said...

nice info..adakah cik sakura follower ke 100..yippy..

Dim Benihana said...

gud sharing..thanks..

muhammad wali said...

oke sahabat ku elyssa, thanks info nya

Elle Elyssa said...

no problem

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...