SPECIAL OFFER

Tuesday, December 27, 2011

Movie: Sherlock Holmes - A Game of Shadow

Entri sebelum ni pasal movie pertama, ini movie kedua pulak. Siapa yang pernah tengok Sherlock Holmes tahun 2009 dulu? Ini sekuel yang kedua, A Game of Shadow. Jalan cerita dan aksi memang best. Dalam filem pertama dulu, kita dikenalkan dengan musuh ketat Sherlock Holmes, Professor Moriarty tapi tak nampak muka. Dalam sekuel kedua ni korang boleh le tengok muka psycho genius yang tak hensem ni.

[Image from IMDB]


Dr Watson, kawan baik Sherlock Holmes bakal berkahwin dengan tunangnya Jane tapi bulan madu mereka terganggu dengan kes yang perlu diselesaikan bersama Holmes. Dalam filem ni jugak korang akan jumpa dengan abang Holmes, Mycroft, seorang bangsawan. Girlfriend Holmes cuma muncul sekejap jer pada permulaan filem tapi heroin baru dalam filem ni ialah seorang gipsi, Madam Simza. Holmes, Watson dan Simza berusaha untuk menghalang pengeboman dan pembunuhan President negara lain dengan mencari abang Simza, Rene.

Holmes akhirnya dapat membaca semua gerak geri Moriarty dan berjaya menghentikan semua rancangan Moriarty. Nak tahu macam mana dia dapat hentikan? Sila ke pawagam berdekatan. Citer ni memang best, aksi, storyline dan lawak.

Source:
Wikipedia
IMDB

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...