SPECIAL OFFER

Sunday, March 27, 2011

Blog ringan ke berat?





Elle selalu blogwalking dan blog yang Elle mesti melawat salah satunya ialah blog Mak Dara. Elle tertarik dengan satu entry di mana korang boleh test sama ada blog korang ni ringan atau berat. Kalau blog korang ni sekali buka banyak benda nak loading tu dikira berat la ye. Jadi Elle pun test ler blog Elle dan ini resultnya.


So, nampaknya blog Elle ni dikira ringanlah ye. Kalau korang nak test bolehlah try di http://www.iwebtool.com/speed_test. Mari test cepat.

*Kredit to Mak Dara for the entry.

4 comments:

Belalang Hijau said...

kalau nak d ikutkan blog yang di bawah 100kb paling ideal. satu lagi tgk pada load time dia, kalau bawah pada 4 second pun kira orait...

lagi banyak kita masukkan widget, lagi lmbt la load blog kita...

**psst...blog belalang pun baru2 nih terlajak berat sket...adeh...

Elle Elyssa said...

xpe belalang. belalang ramai peminat. diorang sanggup tunggu walaupun berat.

saya_arief said...

sedang2 saje kowt.
huhu.
slim.
:D

Elle Elyssa said...

yang slim tu awak ke blog awak arief? hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...