SPECIAL OFFER

Thursday, May 19, 2011

Food: Pen Mutiara





Pernah makan kat Pen Mutiara tak? Family Elle dah pernah pergi sebelum ni tapi Elle takde kat Penang masa tu. Jadi few weeks back, Daddy bawa kitorang makan di Pen Mutiara yang terletak di Batu Maung. Pen Mutiara ni terkenal dengan Kari Ikan Bawal dan Kari Kepala Ikan jadi Elle exicted la nak cuba. Sorrylah takde gambar outdoor sebab masa tu diorang pun tengah buat renovation jadi masuk ikut pintu tepi. Kitorang terus pilih untuk duduk di meja tepi waterfall tu. Selepas dibelek-belek, ada kura-kuara rupanya. Ada ler dalam 6 ekor rasanya. Ada yang panjat batu, ada yang berenang.






Dah selesai order semua, makanan pun sampai.

[Sayur Campur]






[Ayam Goreng Kunyit]

[Daging Merah]

[Telur Dadar]

[Kari Ikan Bawal]

[Limau Asam Boi dan Jus Tembikai]

[Teh Panas dan Jus Epal]

Kari Ikan Bawal memang sedap. Boleh dihirup-hirup lagi. Lain kali nak ajak Mr Hall pulak datang. Tapi elok datang ramai-ramai sebenarnya sebab Kari Ikan Bawal pun dalam satu potion yang besar. Tapi kalau Mr Hall kelaparan, besar mana pun habis gak dia makan, especially kalau sedap. Dah tengok kan makanan yang kitorang pesan. Yang kitorang tak pesan lagi banyak. Tak teringin ke nak makan? Kalau nak pergi tengoklah info dan alamat kat bawah ni ye.

Alamat: Wisma Nelayan, Pelabuhan LKIM Batu Maung, Bayan Lepas, Pulau Pinang
No Telefon: 04-3101759

Bertanda 'A' tu lokasi Pen Mutiara.

3 comments:

Nava Krishnan said...

My husband will drool over the Kari Ikan Bawal, thanks for the info.

Elle Elyssa said...

you should go and try it.

Anonymous said...

elleelyssa.blogspot.com is cool, bookmarked!

[url=http://www.buzzfeed.com/bookie/unlock-samsung-blackberry-nokia-lg-motorola-an-39dn]unlock motorola[/url]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...